Peter Hepp kommer ursprungligen från Benzingen, en liten by i södra Tyskland. Peter är utbildad Chef de Cuisine och har även en slaktar utbildning.

1964, efter 7 års utbildning och några års arbetslivserfarenhet, besökte Peter Sverige för första gången. Samma år flyttade han till Växjö, där han fick anställning på Växjö Stadshotell som Saucier och Rotisieur. Redan följande år, 1965, fick han anställning som kock pa M/S Gripsholm och M/S Kungsholm, båda tillhörde Svenska Amerika linjen och var passagerar kryssningsfartyg som reste jorden runt. Peter arbetade i över 10 år till sjöss, där han träffade sin hustru, reste jorden runt otaliga gånger och utvecklade sina kulinariska färdigheter. Peter har många goda minnen från tiden till sjöss.

I September 1975 såldes kryssningsfartygen och Peter flyttade tillbaka till Sverige där han öppnade sin första fiskrestaurang Maritim i Simrishamn, på Österlen. 1980 sålde han Maritim och öppnade Skillinge Hamnkrog i Skillinge, ett fiskesamhälle utanför Simrishamn. Under en kortare period mellan 1985 och 1986 bedrev Peter även Hepps Krog i Simrishamn.

Skillinge Hamnkrog blev väl känt för sina läckra fiskrätter och i över 25 år besökte matgäster från alla Sveriges och Tysklands hörn krogen. Det var under dessa åren, redan 1984, som Peter började producera den unika stenbitskaviaren.

Skillinge Hamnkrog såldes 2005 och sedan dess säljer Peter sin berömda Stenbitskaviar i Tyskland, Österrike och Italien.