Peter
Rekommenderar
Forellenmousse mit
Peters Seehasenkaviar
(4 personen)
Ingredienser
300 g | rökta forell fileer |
100 ml | fisk buljong |
200 ml | vispad grädde |
1 msk | Pernod |
Juice från en halv lime | |
1 TL | smör |
150 g | potatis |
200 g | sallad |
100 g | Peters stenbitskaviar |
salt & peppar | |
matolja |
Ört sås
80 g | crème fraiche |
färsk körvel, dragon & gräslök | |
salt & vit peppar |
Hallon marinade
3 msk | oliv olja |
1 tsk | hallon- vinäger |
honung, salt & vit peppar |
Mixa forellfileerna med en fond av fiskbuljong, limejuice, smör och Pernod och tillsätt vispad grädde. Klä parfaitformarna med aluminium folie och fyll dom med fiskblandningen. Kyl mousse i 3-4 timmar i kylskåp. Stjälp ur moussen från formarna och ta bort folien.
Tillred örtsåsen genom att blanda crème fraiche med de fin hackade örterna och smaka av med vitpeppar, salt och lime juice.
Skala potatisen och skär i lövtunna skivor. Torka skivorna torra och linda dem runt parfaitformarna och stek i het olja.
Lägg ut forell-moussen på en tallrik. Häll hallon marinaden över salladen och dekorera med potatis rullar. Avsluta med Peters stenbitsrom ovanpå moussen och hӓll ört såsen runt om.
Peters SeehasenKaviar
auf Toast
(4 personen)
Ingredienser
250 g | stenbitskaviar |
4 | skivor vitt bröd |
4 | salladsblad |
1 | liten lök |
150 g | crme fraiche |
2 | tomater |
1 | citron |
dill |
Tina upp stenbitsromen/kaviaren i kylskåp. Hacka löken fint. Rosta brödet och bred på smör. Placera salladsbladet ovanpå brödet och lägg stenbitsromen därpå. Lägg Crème fraichen bredvid på tallriken tillsammans med hackad lök, tomat och citron skivor. Avsluta med en dillkvist ovanpå.