Peter

Rekommenderar

Forellenmousse mit
Peters Seehasenkaviar

(4 personen)

Ingredienser

300 g

rökta forell fileer

100 ml

fisk buljong

200 ml

vispad grädde

1 msk

Pernod

Juice från en halv lime

1 TL

smör

150 g

potatis

200 g

sallad

100 g

Peters stenbitskaviar

salt & peppar

matolja


Ört sås

80 g

crème fraiche

färsk körvel, dragon & gräslök

salt & vit peppar


Hallon marinade

3 msk

oliv olja

1 tsk

hallon- vinäger

honung, salt & vit peppar


Mixa forellfileerna med en fond av fiskbuljong, limejuice, smör och Pernod och tillsätt vispad grädde. Klä parfaitformarna med aluminium folie och fyll dom med fiskblandningen. Kyl mousse i 3-4 timmar i kylskåp. Stjälp ur moussen från formarna och ta bort folien.

Tillred örtsåsen genom att blanda crème fraiche med de fin hackade örterna och smaka av med vitpeppar, salt och lime juice.  

Skala potatisen och skär i lövtunna skivor. Torka skivorna torra och linda dem runt parfaitformarna och stek i het olja.

Lägg ut forell-moussen på en tallrik. Häll hallon marinaden över salladen och dekorera med potatis rullar. Avsluta med Peters stenbitsrom ovanpå moussen och hӓll ört såsen runt om.



Peters SeehasenKaviar
auf Toast

(4 personen)

Ingredienser

250 g

stenbitskaviar

4

skivor vitt bröd

4

salladsblad

1

liten lök

150 g

crme fraiche

2

tomater

1

citron

dill


Tina upp stenbitsromen/kaviaren i kylskåp. Hacka löken fint. Rosta brödet och bred på smör. Placera salladsbladet ovanpå brödet och lägg stenbitsromen därpå. Lägg Crème fraichen bredvid på tallriken tillsammans med hackad lök, tomat och citron skivor. Avsluta med en dillkvist ovanpå.